Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld

Hoewel het logisch lijkt denken hier toch niet zoveel mensen over na. Het gevolg is dat men veel meer geld kwijt is dan eigenlijk de bedoeling was. Het komt niet zelden voor dat er torenhoge bedragen aan rente wordt gevraagd bij bepaalde leningen. De hoogte van dit bedrag verschilt per soort lening en aanbieder waarbij de lening afgesloten is. De rente kan variƫren tussen de 5 tot wel 14%!

Is het mogelijk om geld te lenen zonder rente?

Ja en nee.
Hoewel aanbieders zeggen dat ze een lening aanbieden zonder rente zult u toch een bedrag moeten betalen voor de ‘extra kosten’ die de aanbieder maakt. Dit zal vaak een vastgesteld bedrag zijn. De aanbieder noemt dit dan wel geen rente, maar het principe is eigenlijk gelijk: een extra bedrag betalen aan de aanbieder van de lening zodat u gebruik kunt maken van het geleende geld.
Het is wel mogelijk om bij familie, vrienden of zelfs uw werkgever een renteloze lening af te sluiten. Dit wordt een onderhandse lening genoemd. Deze lening kunt u vaak afsluiten zonder dat u rente hoeft te betalen omdat de persoon waarvan u het geld leent u graag wil helpen. U bent er vrij in om de persoon waarvan u het geld geleend hebt alsnog te belonen met een geldbedrag of bijvoorbeeld een etentje om uw dankbaarheid te tonen.