Aanbieders van een creditcard

Meest bekende creditcardmaatschappijen

De meest bekende creditcardmaatschappijen zijn Visa, Mastercard en American Express. Deze bedrijven bestaan al tientallen jaren en zijn betrouwbare aanbieders. Over het algemeen worden deze kaarten overal ter wereld geaccepteerd. Daarom is het een voordeel om een creditcard af te sluiten bij een van deze maatschappijen wanneer je wel eens naar het buitenland gaat.

Creditcard via de bank

Bij de meeste banken in Nederland kun je ook een creditcard aanvragen. Deze geven een creditcard uit in samenwerking met Visa of Mastercard. Er zijn een aantal voordelen te noemen bij het hebben van een creditcard via een bank. Je creditcard kun je als het ware koppelen aan je lopende rekening. Hierdoor worden alle inkopen die je hebt gedaan met de creditcard automatisch aan het einde van de maand van je rekening geboekt. Hierdoor voorkom je hoge rentekosten omdat je te laat hebt terugbetaald. Wanneer je bankpasjes gestolen worden kun je met één belletje naar je bank zowel je betaalrekeningen als je creditcard laten blokkeren. Nadelen zijn er ook, zo heb je maar een aantal creditcards waar je uit kunt kiezen. Je bent hiermee beperkt wanneer je liever een creditcard wilt met bijvoorbeeld meer bestedingsruimte.

Andere aanbieders

Er zijn steeds meer bedrijven die hun eigen creditcard op de markt brengen. Zo kun je bij de ANWB, de Bijenkorf en zelfs bij Heineken een kredietkaart krijgen. Je profiteert dan van voordelen zoals ledenaanbiedingen en uitnodigingen voor speciale events. Er zitten ook nadelen aan verbonden. Je moet vaak lid worden om een creditcard aan te kunnen vragen. Bij de ANWB houdt dit in dat je een lid moet worden en blijven om gebruik te kunnen maken van de creditcard. Een groot nadeel is dat er een hoog bedrag aan rente wordt gevraagd, meer dan bij een creditcard die je via een bank afsluit. Deze bedrijven rekenen 15% aan rente, het maximaal wettelijk toegestane rentepercentage.